Αγορά Ομίλου Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΕΥΣΙΣ»
Σεπτέμβριος 08, 2010, 10:54:02 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ο χώρος συζητήσεων και τα μέλη που τον απαρτίζουν δεν εκφράζουν τις θέσεις του ομίλου, παρα μόνο τον εαυτό τους

Αρχική   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: 1 [2]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΜΑΡΞ Ο ....ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ ; Για όλους εκείνους που προωθούν τον Μαρξ !  (Αναγνώστηκε 522 φορές)
menelaos
Πλήρες μέλος

« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 09:29:16 πμ »

Αγαπητέ Μίχο σχετικά με το ΜΑΡΞ, παραθέτω αποσπάσματα διότι σαφώς δεν είναι δυνατόν να αναλύσω σε ένα Φορουμ τις κοσμοΪστορικές αλλαγές αλλά και την σχέση του ΜΑΡΞ με τον ιουδαϊσμό και την συνομωσία ( εγώ το αποκαλώ περισσότερα ως ένα εβραϊκό σχέδιο κυριαρχίας του κόσμου).
Σύντομα θα κάνω μια αναφορά στον epanellinismos σχετικά με τον Χριστιανισμό πώς κατασκεύασαν οι Χριστιανοί τον διάβολο και την σχέση του με τον Μαρξισμο - κομμουνισμό πώς κατασκεύασαν οι κατασκευαστές του κομμουνισμό τον Φασισμό ως "διάβολο" των κομμουνιστών.

Πρώτα απ όλα έχω να πω ότι όλα ξεκίνησαν με την παράθεση του άρθρου μου για τον Μάρξ, εγώ δεν έκανα κανένα σχόλιο εκτός από τον τίτλο που απλά εκφράζει τις απόψεις μου και άφησα στο ελεύθερο σχολιασμό των μελών πλην του Κεφτέ "polispittas" ο οποίον δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί όχι με επιχειρήματα αλλά ύβρεις αποκαλώντας με  "ΑΘΛΙΟ" σαφών δεν αμφισβητώ ότι συμφωνείς μαζί του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινάς μια συζήτηση με ύβρεις, μήπως κάνω λάθος ;;;

Στην συνέχεια ο κύριος Κεφτές παρουσιάστηκε με κατεβατά κείμενα τα οποία δεν ήταν κανενός είδους σκέψη δική του αλλά αντιγραφές από άλλες σελίδες όπως από εδώ  http://users.sch.gr/papangel/ph/books/books/sv.mithi-gia-glosa.1.htm

Αγαπητέ Μίχο και εγώ έχω αντιγράψει κείμενα από άλλες σελίδες αλλά με πηγές, και όταν μιλάμε και κάνουμε συζήτηση δεν παραθέτω αυθαίρετα κείμενα χωρίς την πηγή μάλιστα για να τα παρουσιάζω ως δικά μου.

Η Συζήτηση μας στην συνέχεια εξελίχθηκε στις γλώσσες, και πάλι τα ίδια από τον κύριο Κεφτέ μου ανέλυσε πράγματα που ήταν κακοαντιγραφές από τον wiki χωρίς επιχειρήματα.
Είναι γελοίο να λέμε περί του spiritus και τα παραμύθια, δηλαδή προσπαθεί να αποδείξει πράγματα που τα κάνει ούτως η άλλος η Ν.Τ.Π νέα τάξη των πραγμάτων. Σπύρτο σημαίνει spiritus ; Και τι σημαίνει spiritus ; Ποια είναι εξήγηση σου πως δημιουργήθηκε η λέξη.
Η επίσης το λέει ο Εβραιόδουλος Μπαμπινιώτης για το balkan ότι δήθεν στα Τούρκικα σημαίνει Όρος - Βουνό μέγα ΨΕΜΑ, ποτέ και σε καμία ιστορική περίοδο το φτωχό τούρκικο λεξιλόγιο δεν είχε μέσα της τέτοια λέξη. 
Λέξεις Bulkan = Balkan = Bulgaria  έχουν την ίδια ρίζα με την πανάρχαια ελληνική λέξη Βουνό, Βουλή, Βουλεύω. Ονόμαζαν οι Έλληνες τα τοπωνύμια ανάλογα με το φυσικό του περιβάλλον.
Παράδειγμα BULGAR  Βουλγαρία = ΒΟΥ + ΓΑ  ( Υψηλές πεδιάδες γή )  Οι βούλγανοι έχουν στην πλειοψηφία την Ελληνική καταγωγή διότι ήταν Θράκες και ο τόπος όπου ζούσαν έχει ψηλά βουνά και αυτή είναι πραγματικότητα για όλη την Θράκη.

Περιμένω να μου πει ο Κεφτές τι σημαίνει λέξη "ΚΕΦΤΕΣ" είναι και αυτή τούρκικη ;
Καταγράφηκε

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ έχει δύο ονόματα: Το ένα είναι ο  “ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ” και το άλλο ο “ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ” δυο ψευδαντίπαλες ιδεολογίες που συνεργάζονται απόλυτα για να κρατούν ομήρους εκατομμύρια ανθρώπούς !
www.epanellinismos.com
politispittas
Συντονιστής
Ανώτερο μέλος

WWW E-mail
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 10:34:48 πμ »

Έχεις ένα κάποιο δίκιο αναφορικά με το Μπουζούκι, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις οι οποίοι πιάνουν την ιστορία από εξαιρετικά πρόσφατο (ιστορικά) χρονικό σημείο.

Το πλέον αγαπημένο και πλέον συκοφαντημένο όργανο στην Ελλάδα είναι ίσως το μόνο που έχει ελάχιστες, κυρίως αισθητικές, διαφορές από τον αρχαίο του πρόγονο, την Πανδούρα.

Ταυτόχρονα είναι το μόνο όργανο, με βάση αυτήν την καταγωγή, που δίχαζε τον ελληνισμό από την αρχαιότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης, σε έναν από τους Φιλιππικούς του, κατηγορεί τον Βασιλιά της Μακεδονίας, πως φιλοξενεί στην αυλή του πανδουρίδες, όργανα που αρμόζουν μόνο στον αμόρφωτο λαό και τους Βαρβάρους! [Οι αιτιάσεις της ελληνικής λογιοσύνης για τα λαϊκά όργανα έχουν μεγάλη ιστορία...]

Όμως, αυτά τα λόγια του Δημοσθένη δεν είναι εντελώς αναίτια.

Όπως συντείνουν σχεδόν όλοι οι ερευνητές και λαογράφοι, η μοίρα του Τρίχορδου, ή Πανδούρας, ή Ταμπουρά, αργότερα στην ανατολή Σάζ και εν τέλει Μπουζουκιού, μοιαζει να είναι ένα συνεχές πήγαινε-έλα μεταξύ Ελλάδος και καθ' ημας Ανατολής.

Ήδη από τα αρχαία χρόνια, πανθομολογείται η εισαγωγή της Πανδούρας από την Ανατολή.

Όργανο με ηχείο αχλαδόσχημο, μανίκι διπλάσιου μήκους και τρεις διπλές χορδές με την ίδια ακριβώς σχέση που χρησιμοποιείται και στο εξάχοδρο μπουζούκι.

Η μεγάλη της επιτυχία, παρά την θυελλώδη αντίδραση της Ελληνικής αριστοκρατίας και λογιωσύνης, οφείλεται στην δυνατότητα παραγωγής μεγάλου πλούτου ήχων με μικρό αριθμό χογίνεται κυρίαρχο όργανο των μοναχικών τραγουδοποιών, κι όχι των επαγγελματιών μουσικών των πανηγυριών. Των απόκληρων και των Ρεμπέτηδων!

Αυτό το γεγονός, σε συνδιασμό με την διαμόρφωση εκείνη την εποχή της ρωμαλέας, αστικής κλεφ
Καταγράφηκε

Ignorance Fanaticism Tyranny
Η Άγνοια οδηγεί στον Φανατισμό και αυτός στην Τυραννία. Απλά, μία Νομοτέλεια.

http://www.politispittas.blogspot.com/
Mixo
Συντονιστής
Ανώτερο μέλος

« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 12:17:30 μμ »

Μενέλαε

Δεν είμαι υπεύθυνος εγώ για ό,τι γράφει ο οποιοσδήποτε.

Θεωρώ ότι όπως εγώ απαντώ σε σένα, έτσι κι εσύ θα πρέπει να απαντάς σε μένα.

Νομίζω πως κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω.
Δεν σου ζήτησα να αναλύσεις τις κοσμοϊστορικές απόψεις του Μαρξ.
Ούτε σου είπα να αναλύσεις τις σχέσεις κομμουνισμού και των διαμόνων του.
Αυτό είναι άλλο θέμα.

Χώρια που απορώ πως θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό όταν ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΜΑΡΞ, ούτε ξέρεις τα της ζωής του.

Σε κάλεσα και σε καλώ να αναλύσεις αυτό που σου είπα.
Διότι όπως προανάφερα με τα αποσπάσματα δεν κάνουμε δουλειά.

Ή θα το πάρουμε σοβαρά το θέμα είτε θα παίζουμε.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Καταγράφηκε

Ένα πράγμα είναι απόλυτο, ότι τίποτε δεν είναι απόλυτο.

http://mihalismihail.blogspot.com/
Σελίδες: 1 [2]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: